sobota, Listopad 17, 2018
Dom i Wnętrze

Stal czy ceramika – które patelnie okażą się niezastąpione w Twojej kuchni?

156Views

W sklepach z wyposażeniem kuchennym znaleźć możemy garnki i patelnie wykonane z tworzyw o różnorodnej specyfice. Wśród dostępnych modeli, szczególnie dużą popularnością cieszą się patelnie ze stali nierdzewnej oraz aluminiowe z warstwą ceramiczną. Która z opcji znajdzie zastosowanie w Twojej kuchni? Sprawdź!

Patelnie z powłoką non-stick

Lekkie patelnie z warstwą ceramiczną zapobiegają przywieraniu potraw do dna naczynia. Dzięki specjalnej powłoce, możemy szybko usmażyć mięso czy ryby, używając jedynie odrobiny tłuszczu. Tego typu patelnie przypadną do gustu szczególnie miłośnikom niskokalorycznej, zdrowej diety. Co ważne, z ceramicznych ścianek bardzo łatwo usunąć wszystkie zabrudzenia, co znacząco ułatwia codzienną pracę w kuchni.

Patelnie stalowe

Solidne patelnie ze stali nierdzewnej 18/10 to element obowiązkowy w kolekcji każdego miłośnika steków. Wysokiej jakości stal nierdzewna może być nagrzewana do bardzo wysokich temperatur (nawet w piekarniku), co znacznie zwiększa pole do kulinarnych popisów. Stalowe garnki i patelnie odporne są na odkształcenia i zarysowania, dzięki czemu na długo zachowują swój elegancki wygląd. Co ważne, można je bezpiecznie myć w zmywarce.

Wysokiej klasy patelnie Gerlach – zaufaj liderowi

Aby mieć pewność, że patelnie będą w nienagannym stanie służyć w kuchni przez wiele lat, wybierz model z oferty jednej z czołowych marek. Na polskim rynku szczególnie dużym zaufaniem cieszą się patelnie Gerlach, które wykonywane są według ścisłych norm z najlepszych materiałów. Ponadto, w sklepie on-line prowadzonym przez producenta często pojawiają się specjalne promocje, dzięki czemu wysokiej klasy sprzęt można kupić w atrakcyjnych cenach.